Felhasználási feltételek

Köszönjük, hogy meglátogattad weboldalunkat!

A Hobbycenter.hu (Továbbiakban HobbyCenter, „mi” vagy annak ragozott formái) elkötelezett a weboldalt használók bizalmának megtartása iránt. Weboldalunk használatára az alábbi feltételek érvényesek:

Elfogadható használat

Kedved szerint fedezd fel a weboldalt, töltsd fel különböző tartalmakkal és járulj hozzá, hogy egy igazán klassz kreatív közösséggé válhassunk! Kérjük vedd figyelembe, hogy a feltöltött anyagok a legkisebb mértékben sem lehetnek jogellenesek vagy jogsértőek. Az oldalunk használata során:

1.) ne sértsd meg más személyiségi jogait

2.)  ne sérts meg semmilyen szellemi tulajdonhoz fűződő jogot

3.) ne tegyél becsületsértő, pornográfiára utaló, rasszista vagy idegengyűlölő természetű, gyűlöletet keltő, erőszakra vagy rendzavarásra felbujtó kijelentéseket

4.) ne tölts fel a 3. pontban megjelölt tartalommal rendelkező, vagy vírust tartalmazó vagy esetlegesen biztonsági problémákat eredményező fájlokat

5.) és semmilyen egyéb módon ne veszélyeztesd a weboldal sértetlenségét.

 

Tájékoztatunk, hogy a Hobbycenter.hu a jogellenesnek vagy sértőnek tartott tartalmakat jelzés nélkül eltávolíthatja, illetve fenntartjuk a jogot a beküldött anyagok előzetes moderálására és esetlegesen szükséges felülbírására / átírására.

 

A HobbyCenter a felhasználók által feltöltött tartalmakért semmilyen jogi felelősséget nem vállal, azokat a felhasználók saját felelősségre helyezhetik el az oldalon. Oldalunk használatával feltételeinket elfogadod.

Adatvédelem

Az Adatvédelmi Nyilatkozat a weboldalon megosztott minden személyes adatra vagy anyagra kiterjed. Erről bővebben az „Adatvédelmi tájékoztató” címszó alatt olvashatsz.

Szellemi alkotásokhoz fűződő jogok

A HobbyCenter által szolgáltatott tartalom

A weboldalon a HobbyCenter által vagy nevében publikált anyagokhoz fűződő szerzői-, védjegy- és más szellemi alkotáshoz fűződő jogok jogosultja a HobbyCenter, illetve a vonatkozó jogosult engedélyével jelennek meg a weboldalon. A Felhasználó jogosult a weboldal tartalmából készült kivonatokat magáncélra (azaz nem kereskedelmi felhasználás céljából) sokszorosítani. E jog gyakorlásának feltétele, hogy a Felhasználó érintetlenül hagyja és tekintetbe veszi a szellemi tulajdonhoz fűződő jogokat, köztük az egyes tartalmakhoz kapcsolódóan feltüntetett szerzői jogokra vonatkozó nyilatkozatot (pl. © 2021 Hobbycenter.hu). A HobbyCenter-en található kreatív ötletek jogtulajdonosa minden esetben fel van tüntetve a forrás megjelölésével. Ezen a tartalmak megosztása csak a forrás oldal pontos megjelölésével lehetséges.

Felhasználók által szolgáltatott tartalom

A Felhasználó kijelenti, hogy a weboldalra általa feltöltött tartalomnak a szerzője vagy rendelkezik a tartalomra vonatkozó jogokkal (azaz a jogosulttól engedélyt kapott a tartalom megosztására) és a tartalmat (pl. képek, videók) weboldalon megoszthatja. A Felhasználó beleegyezik, hogy az általa feltöltött tartalom nem bizalmasan lesz kezelve, valamint hozzájárul ahhoz, hogy arra vonatkozóan jogdíjmentes, időbeli korlátozás nélkül, az egész világra kiterjedő felhasználási jogot nyújt a HobbyCenter számára (így különösen a tartalom közzétételére,megosztására stb. ) a HobbyCenter tevékenységével összefüggő célokból. Tájékoztatunk, hogy a HobbyCenter saját belátása szerint dönthet a tartalom felhasználásáról.

Felelősség

A HobbyCenter mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a weboldalon található anyagok pontosságát és jogi tisztaságát. A HobbyCenter nem vállal felelősséget semmilyen pontatlan információból, hibából, az oldal elérhetetlenségéből vagy egyéb eseményből eredő közvetlen (pl. számítógép meghibásodása) vagy közvetett (pl. elmaradt haszon) károkért. A Felhasználó vállalja, hogy a weboldalon található anyagokat kizárólag saját felelősségére használja. A weboldal a HobbyCenter weboldalán kívüli más weboldalakra mutató hivatkozásokat tartalmaz. A HobbyCenter-nek nincs ellenőrzése a harmadik felek weboldalai felett és nem feltétlenül támogatja azokat, illetve nem vállal felelősséget azokért, így azok tartalmáért, pontosságáért és működéséért. Így a legteljesebb mértékben arra biztatjuk a Felhasználót, hogy ismerje meg és gondosan olvassa át a meglátogatott más weboldalakon elhelyezett jogi és adatvédelmi nyilatkozatokat, illetve ismerje azok esetleges módosításait. Amennyiben a Felhasználó külső weboldalt üzemeltet és a jelen weboldalhoz kíván hivatkozást létrehozni a HobbyCenter ezt nem kifogásolja feltéve, hogy a Felhasználó a jelen weboldal pontos URL-jét adja meg és semmilyen módon nem keltheti azt a látszatot, hogy a HobbyCenter támogatná vagy hozzá kapcsolódna. A „framing“ vagy hasonló megoldások alkalmazása tilos, és a Felhasználó köteles gondoskodni róla, hogy a weboldalra mutató hivatkozás új ablakban nyíljon meg.

Kapcsolat

A jelen weboldal üzemeltetője a Hobbycenter.hu. Amennyiben bármilyen kérdésed vagy észrevételed van a weboldallal kapcsolatban, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a kapcsolat űrlapon keresztül.

Változások

A HobbyCenter a jelen felhasználási feltételek módosításának jogát fenntartja. E felhasználási feltételek és az esetleges újabb információk áttekintése érdekében rendszeresen látogasd meg ezt az oldalt.

Irányadó jog és joghatóság

A Felhasználó a weboldal látogatásával elfogadja, hogy a weboldal használatából származó vagy azzal kapcsolatos vitákra és követelésekre Magyarország joga alkalmazandó. Az esetleges jogviták eldöntésére Magyarország bíróságai rendelkeznek kizárólagos joghatósággal. Felhasználó a weboldal látogatásával elfogadja a jelen Felhasználási feltételeket.

Tartalmak és használatuk

Külső oldalak / külső oldalakra mutató linkek

Oldalunk (felépítéséből és működéséből adódóan) külső weboldalakra ( tőlünk független felek által működtetett weboldalakra ) mutató linkeket tartalmaz. A külső weboldalakon megtalálható tartalmakért (információkért, szolgáltatásokért stb. ) és az azok által esetlegesen okozott károkért a hobbycenter.hu semmilyen felelősséget nem vállal. A HobbyCenter mindig igyekszik minőségi és megbízható tartalmakat szolgáltatni olvasóinak, de nem kizárható a külső oldalak időközben történő változása, ezért azok csak megfelelő körültekintéssel és elővigyázatossággal (saját felelősségre) használhatóak. A külső oldalakon esetlegesen szereplő hibákat / pontatlanságokat / nem megfelelő tartalmakat a fent említett indokok miatt nem áll módunkban kijavítani, de örülünk ha jelzed felénk, mert a saját oldalunkon igyekszünk megoldást találni a problémára – pl: lecseréljük a rossz/hibás útmutatót egy másikra.

Szerzői jog

A hobbycenter.hu tiszteli az ötletek eredeti alkotóit és azok szellemi munkáit és erre kérjük olvasóinkat is! Ezek a tehetséges és kreatív alkotók időt és energiát nem kímélő fáradozással készítették ezeket a fotókat, vidókat és külső útmutatókat ezért arra kérünk, ha bármelyik kreatív ötlettel kapcsolatban visszaélést tapasztaltál, feltétlenül értesíts minket és mi azonnal megtesszük a szükséges lépéseket az adott tartalommal kapcsolatban. Tartalmakat tovább osztani oldalunkról kizárólag a forrás oldal megfelelő megjelölésével lehetséges! Megosztáshoz javasolt az eredeti oldalt meglátogatni és az ott található gomb segítségével megosztani. A Hobbycenter.hu design elemei és szöveges tartalmai a HobbyCenter szellemi tulajdonát képezik, ezeket engedély nélkül másolni és saját tartalomként megosztani TILOS.

Tartalmak eltávolítása / útmutatók és szerzők törlése

Az eredeti oldalak bizonyítható tulajdonosai és jogi képviselői bármikor igényelhetik az egyes elemek rendszerből való eltávolítására. A Hobbycenter.hu ilyen esetekben 72 órán belül elbírálja a kérést és a jogosság fennállása esetén aonnali hatállyal eltávolítja a kifogásolt eleme(ke)t. Szerzői jogi problémák esetén kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot itt.